Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gulácsi a csapat sikereinek köszöni jó teljesítményét

Néhány hete közöltünk egy remek statisztikát Gulácsi Péterről, aki a Bundesliga legjobb védési hatékonysággal rendelkező kapusa, az adatokban azóta nagyságrendi változás nem történt, ezúttal pedig a magyar válogatott kapussal készült hosszabb német interjúból szemezgettünk…

A 28 éves kapus a minap Mitteldeutsche Zeitungnak adott interjút, melyben több érdekes információt is elárult, de természetesen kiváló egyéni teljesítménye ellenére továbbra is a tőle megszokott alázattal, szerénységgel beszélt.

“A számok jók, de nem árulják el a teljes igazságot. A legjobb idényem az előző volt, mert ebből még csak tizenhárom meccs ment le. Az előző kiírásban több gólt kaptunk, ami a különbség most, hogy kevesebb lehetőséget adunk az ellenfeleknek. Ha meccsenként csak négy lövés érkezik a kapumra, akkor az én számaim is jobbak lesznek. Úgyhogy csak azért állok ilyen jól, mert a csapat is ilyen jól szerepel.

“A legjobb négyben szeretnénk végezni, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhessünk jövőre, ez a legfőbb célunk. A Dortmund nyolc ponttal többet gyűjtött, mint mi, megnyeri a nehéz és kiemelt meccseit is, ezért van előttünk és mindenki előtt. A szezon még nagyon hosszú, alig járunk a harmadánál, még semmi sem dőlt el. Nagyon jól érzem magam Lipcsében, ha rajtam múlik, akkor mindenképpen ki szeretném tölteni a szerződésemet a csapatnál 2022-ig.

A 13 forduló után a harmadik helyen álló Red Bull Leipzig szombat délután a mezőny második helyében elhelyezkedő Freiburg otthonában látogat, melyben magyar légiósa, Sallai Roland sérülés miatt harcképtelen.