Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a második félidőben brillírozott a Mönchengladbach a Stuttgart ellen

A német Bundesliga 14. fordulójában a tradícióknak megfelelően két mérkőzéssel zárult a hétvégi program. Délután a Mainz otthonába látogatott a Hannover, míg este a Mönchegladbach fogadta a Stuttgart együttesét.

Keményen küzdött a Mainz, de nem jött össze a győzelem. (kép: kicker.de)

Mainz – Hannover 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Brosinski (89.-büntető) ill. Weydandt (12.)
Kiállítva: – ill. Sorg (90+10.)

Az otthon szereplő Mainz gárdája már egészen korán, a 12. percben hátrányba került, miután Haraguchi megpattanó beadása pontosan Weydandt elé érkezett, amit a csatár ki is használt. A hazaiak természetesen próbáltak egyenlíteni, de a mezőnyfölényen és néhány helyzeten kívül mást nem nagyon tudtak felmutatni. A fordulást követően még erősebbé vált a Mainz dominanciája, de az egalizálás csak nem akart összejönni. A 89. percben végül egy igencsak érdekes és kétes szituáció után büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Brosinski értékesített is. Az egészen elképesztő, 10 perces ráadásban még egy piros lap is kiosztásra került, miután a vendégek játékosa, Oliver Sorg begyűjtötte a második sárga lapját is.

Raffael kezdte meg a hazai gólgyártást. (kép: kicker.de)

Mönchengladbach – Stuttgart 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Raffael (69.), Neuhaus (77.), Pavard (84.-öngól) ill. –

A délutáni mérkőzéshez hasonlóan Mönchengladbachban is hazai fölény uralkodott szinte a teljes mérkőzésen. A félidei 0:0 után a jó cseréknek is köszönhetően a Mönchengladbach nagyon simán elintézte a Stuttgartot. A 60. percben beáll Raffael a 69. percben megszerezte a vezetést egy remek fejes góllal. A 77. minutumban a szintén csereként pályára lépő Neuhaus is eredményes tudott lenni. A mérkőzés hajrájában a vendégek még meg is fogyatkoztak, miután Thommy megkapta a második sárga lapját is. A 84. percben pedig végleg el is dőlt a mérkőzés, a Világbajnok Benjamin Pavard öngóljának köszönhetően.

A Bundesliga állása 14 fordulót követően.

A góllövőlista élmezőnye.