Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: Mégsem megy a Barca az USA-ba!

Az eredeti tervek szerint az FC Barcelona (na meg a Girona) együttesére egy igazán érdekes és különleges túra várt volna január végén. Az elképzelés szerint a katalán sztárcsapat a Miami Dolphins otthonában, a Hard Rock Stadiumban játszotta volna le az említett bajnokiját. Azonban az akcióból végül nem lesz semmi.

A hírek szerint a spanyol szövetség, vagyis az RFEF teljes mellszélességgel támogatta a Barcelona és a Girona „vendégjátékát”, azonban Luis Rubiales elnök szerint hiába minden. A spanyol futball népszerűsítését célozta volna, hogy a nagy spanyolajkú közösséggel tudó Miamiban rendezték volna a mérkőzést.

Állítólag végül maga az FC Barcelona gondolta meg magát, és torpedózta meg a tengerentúlon megtartott LaLiga meccset, összeegyeztethetetlen ellentétek miatt, ami versenynaptárat, illetve annak telítettségét illeti.

Így tehát a legújabb fejlemények szerint a 2018-19-es szezonban már nem lesz Spanyolországon kívül lejátszott bajnoki, ám nem lepődnénk meg, ha jövőre már nem úsznák meg Lionel Messiék a Távol-keleti, vagy észak-amerikai „túrát”.