Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: magabiztos sikerrel javított az AS Roma – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) karácsonyi fordulója a kora esti programban újabb három mérkőzéssel folytatódott, köztük a javításban bízó AS Roma soron következő, hazai fellépésével..

Eusebio Di Francesco vezetőedző pozíciója egyre ingatagabb kezdett lenni az AS Roma kispadján, miután a Giallorossi – minden sorozatot figyelembe véve – az utolsó hét fellépéséből csupán egyet volt képes megnyerni. A Sassuolo elleni hazai kötelező alkalmával Diego Perotti már nyolc perc elteltével értékesítette a VAR által jóváhagyott büntetőt, majd kisvártatva a tizenegyest kiharcoló Patrik Schick a kapust is kicselezve tudott eredményes lenni. A fordulást követően is lendületben maradt az ezúttal más szellemben, sikerre éhesen, s lendületesen futballozó AS Roma, melynek eredményeként közel egy óra játék elteltével a Francesco Totti helyének méltó örököseként számon tartott Nicolo Zaniolo parádés egyéni akciót követően volt eredményes, egy mozdulattal leültette a kapust és az utolsó védőt, majd hanyag mozdulattal emelt mindkettejük felett a hálóba. (19 esztendősen erre tényleg csak a legnagyobb ígéretek képesek!) Az elmúlt hetekben ígéretesen teljesítő, de egyre inkább kétarcú Sassuolo erejéből csak egy becsületgólra futotta a lendületből eredményes Khouma Babacar révén, de ezúttal a Roma végre javítani tudott helyzetén, és feljött a még mindig nem túl veretes, hetedik helyre az AC Milan mögé.

AS Roma – Sassuolo 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Perotti (8. – büntetőből), Schick (24.), Zaniolo (59.) ill. Babacar (90+1.)

 

A további mérkőzések:

A Farkasokhoz hasonlóan, a Bikák is begyűjtötték a három pontot, Walter Mazzarri torinói legénysége a nyolcadik helyen követi a fővárosiakat, miközben az utolsó bennmaradó helyeket elfoglaló csapatok egymás elleni mérkőzésén nem született találat.

Torino – Empoli 3-0 (1-0)
Gólszerzők: N’Kolou (44.), De Silvestri (49.), Falque (75.) ill.

SPAL – Udinese 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

20:30-tól rendezik a karácsonyi olasz forduló rangadóját, az Inter – Napoli összecsapást.