Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hatalmas csatára késztették a Napolit – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) szombati teljes fordulójában kora este a karácsonyi fordulóban emlékezetes rangadót vesztő Napoli a kieső zónában tanyázó Bologna ellen készült a javításra…

A mérkőzés előtt a Napoli előnye már csak két pont volt az Inter előtt a második helyen, miután elvesztették szerdán az egymás elleni mérkőzést, a milánóiak pedig délután hozták az aktuális fordulóbeli mérkőzésüket. Így egyfajta győzelmi kényszerben léphettek pályára Carlo Ancelotti fiai, akik alapembereik közül Insignét és Koulibalyt eltiltást, Hamsíkot pedig sérülés miatt nélkülözték. Ezúttal a Bologna sem számolt az előző négy bajnokiján rendszerint kezdő Nagy Ádámmal.

A találkozó kezdése előtt a nápolyi közönség és játékosok egyaránt Kalidou Koulibaly előtt tisztelegtek, akit a néhány nappal ezelőtti mérkőzésen az Inter szurkolói folyamatosan rasszista megnyilvánulásokkal illettek.

A nápolyiak már az első negyedóra végeztével magukhoz ragadták a vezetést, ugyanis egy kapu előtti kavarodás végén egy lecsorgó labdát Arkadiusz Milik az ötös előteréből bombázott a léc alá. A folytatásban is lendületben maradt a Napoli, Milik és Mertens több alkalommal is közel járt az előny növeléséhez, ehelyett a félidő hajrájában Palacio pontrúgását a paraguayi Federico Santander bólintotta a hálóba, így 1-1-es állásnál mehettek le a csapatok a szünetre.

Nem sokkal a szünet után Malcuit finom középre tett labdáját Arkadiusz Milik fejelte könnyedén a kapuba, megszerezve ezzel szezonbeli tizedik gólját is. A 71. percben pályára lépett Nagy Ádám a vendégeknél, közben továbbra is a házigazda játszott veszélyesebben, de a minimális előnnyel nem mehettek biztosra, és az utolsó tíz percen belül egy újabb pontrúgást követően fejessel, az előre húzódó Danilo révén kiegyenlített a Bologna. Hiába válaszoltak kétszer is, a Napoli harmadszor is meg tudta szerezni a vezetést, a 88. percben Dries Mertens parádés átlövése kötött ki Skorupski hálójában, erre pedig már nem érkezett több válasz. A Napoli öt pontra növelte előnyét az Inter előtt a második helyen, a Bologna pedig továbbra is a kieső zónában szerénykedik, de ezen a meccsen nem volt akkora a különbség köztük, mint a táblázat mutatja.

Napoli – Bologna 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Milik (16., 51.), Mertens (88.) ill. Santander (37.), Danilo (80.)