Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MOL Vidi: hat és fél év után visszatér a magyar válogatott játékos!

A korábbi sajtóhírek igaznak bizonyultak, miután a MOL Vidi hivatalos csatornáin számolt be róla, hat és fél év után visszatér Székesfehérvárra a magyar válogatott játékosa Elek Ákos, akinek lejárt a szerződése kazah klubjában.

A MOL Vidi FC színeiben folytatja pályafutását a kazah Kajrat Almati csapatától hazatérő, 48-szoros magyar válogatott középpályás, Elek Ákos, jelentette be a fehérvári klub hivatalos honlapján.

Elek 2008-2009-es szezon első NB I-es bajnokiján bemutatkozott a Vidiben, majd tagja volt a Mezey György vezette 2011-es bajnokcsapatnak is.  2012 tavaszán Elek Ákos Törökországban, az Eskisehirspor együttesében szerepelt kölcsönben, majd ugyanabban az évben nyáron Diósgyőrbe igazolt, ahol később épp a Vidi ellen újabb Ligakupa-győzelmet ünnepelhetett. Érdekesség, hogy ekkor a miskolciak sportigazgatója Kovács Zoltán volt.

Diósgyőr után Kína (Csangcsun Jataj) következett, majd újra a DVTK mezét húzta magára Elek, legutóbb pedig a kazah Kajrat Almati labdarúgója volt.

Sosem zártam ki annak a lehetőségét, hogy egyszer majd visszatérjek a Vidibe, ezért is tartottam annak idején fontosnak azt, hogy korrekt körülmények közt távozzak Székesfehérvárról. Sosem titkoltam, még a DVTK csapatkapitányaként sem, hogy nagyon sokat jelent számomra a Vidi, hiszen itt lett belőlem gyerekből felnőtt, itt váltam élvonalbeli játékossá, válogatott labdarúgóvá. Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy tagja lehettem a klub első bajnokcsapatának, és arra is büszke vagyok, hogy a Vidi első gólját a BL-ben én szereztem. Tényleg rengeteg szép élmény köt a klubhoz, éppen emiatt is nagyon boldog vagyok, hogy hat és fél év után újra a Vidi játékosa lehetek. Természetesen az elmúlt években folyamatosan nyomon követtem a Vidi szereplését a magyar bajnokságban és a nemzetközi porondon is. Nem levezetni tértem haza, hanem komoly célokért szeretnék küzdeni a Vidivel. A mai napig élénken él az emlékezetemben az első bajnoki címünk ünneplése a belvárosban. Mindenképp újra át szeretném élni azt az ünneplést, de ezen kívül a nemzetközi kupában is szeretnék szép sikereket elérni a Vidivel” – nyilatkozta a MOL Vidi honlapjának a szerződés aláírása után Elek Ákos.