Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egyre nagyobb a káosz a Monacónál! – közlemény

Túlzás lenne azt állítani, hogy minden a legnagyobb rendben lenne az AS Monaco háza táján, és a hercegségbeli klub legutóbbi akciója további következményekkel járhat. A váltásra valóban nagy szükség lenne, hogy valahogy végre felrázzák az együttest, ha nem akarják a másodosztályban találni magukat…

Az AS Monaco vezetősége hivatalos közleményben tudatta, hogy határozatlan időre felfüggesztette állásából a vezetőedző Thierry Henryt, vélhetően amíg nem nevezik ki az új trénert az egykori Arsenal-csillag helyére.

Henry három hónappal ezelőtt vette át a stafétabotot a korábban a piros-fehéreket sikeresen trenírozó Leonardo Jardimtól, azonban 12 bajnoki mérkőzésből vele is mindössze két mérkőzést nyertek meg, és bár sokan nagy reményekkel tekintettek Henry szerepvállalása felé, a belga válogatott korábbi pályaedzőjével sem tudott elszakadni a kieső zónától a Monaco együttese.

Sőt, a hercegségbeliek jelenleg is csak a 19. pozíciót foglalják el, három ponttal lemaradva az utolsó bennmaradó helyet birtokló Amiens gárdájától, és az elmúlt hétvégi Strasbourg elleni megsemmisítő, 5-1-es hazai fiaskó úgy látszik az utolsó húzása volt a fiatal vezetőedzőnek.

A történet igazi csattanója lehet, hogy egyes francia források szerint a Monaco kispadjára a legesélyesebb éppen az októberben menesztett Jardim lehet…