Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt Hamsík sorsa – sajtóhír

A korábbi Távol-keleti érdeklődések után egyre inkább úgy néz ki, hogy a Napoli csapatkapitánya, Marek Hamsík tényleg beadja a derekát és rövidesen Kínába fog szerződni, azonban egy harmadik csapathoz…

A Sky Sport Italia megbízható forrásai szerint Marek Hamsík a jövő héten alá fog írni a kínai Dalian Yifang csapatához, akik 15 millió eurót fizetnek a Napoli csapatkapitányáért az olasz bajnokság (Serie A) aktuális második helyezettje részére, míg a labdarúgó fizetése előreláthatólag évi 9 millió euró lesz.

A szlovák válogatott 31 éves középpályásának távozási szándékát immár a Napoli vezetőedzője, Carlo Ancelotti is megerősítette, aki már a Hamsík utáni időszakra kezdi el felkészíteni csapatát az évad második felére.

Hamsík több mint egy évtizede szolgálja az olasz bajnokság (Serie A) aktuális második helyezettjét, korábban a nápolyi legendák, Fabio és Paolo Cannavaro által irányított Guanghzou Evergrande és a Hebei China Fortune csapata csábította őt a Távol-Keletre, végül azonban egy harmadik csapat lehet a befutó a hírek szerint, ahol például a korábbi Atlético-sztár, Yannick Carrasco is rúgja a bőrt.

A kapitány 2007 óta erősítette a Napolit, a tavalyi szezon alatt már a klub történetének legjobb góllövője lett, megdöntve a legendás Diego Maradona rekordját, az aktuális kiírásban pedig a csapat valaha volt legtöbb pályára lépését is feljegyezett. Jelenleg 520 mérkőzést és 121 találatot számlál a csapat színeiben.