Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tragédia: megtalálták Sala repülőgépét

A kutatás vezetője megerősítették, hogy a vasárnapi napon az újrakezdett keresés eredményeként megtaláltak a közel két hete a La Manche csatorna felett, a Csatorna-szigeteknél lezuhant repülőgépet, amely az FC Nantes-tól a Cardiff City-hez igazoló argentin csatárt, Emiliano Salát szállította új klubjához…

A keresést – több futballistának köszönhetően – magánfinanszírozással folytatták, ezúttal a víz alatti területekre koncentrálva. Egy korábban már 24 roncsot megtaláló tengerkutató, David Mearns vezérletével két hajóval keresték a maradványokat, amihez a családtagok is ragaszkodtak.

Egy szonárral vizsgálták át a tengerfeneket, és megtalálták az Emiliano Salát szállító kisrepülőt a víz alatt. A hírt a kutatást vezetője is megerősítette az AP hírügynökségnek.

“Vasárnap kora reggel az FPV MORVEN megtalálta az Emiliano Salát szállító repülőgép roncsát. Az általunk megadott pozícióba mozgattunk egy támogatóhajót, amelynek segítségével sikerült azonosítani. Emiliano Sala és David Ibbotson családját a rendőrség értesítette. A légi baleseteket vizsgáló bizottság hétfőn ad hivatalos tájékoztatást” – írta közösségi oldalán az akciót vezető David Mearns.

A hírügynökségek beszámolói szerint minden bizonnyal mindkét utas, a labdarúgó és a pilóta egyaránt elhunyt, s hamarosan sor kerülhet a roncs vízből való kiemelésére.