Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hosszabbításban kapott ki a Lazio Genovában – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) hétvégi, 24. fordulójának programja a vasárnap délutáni órákban négy mérkőzéssel folytatódott, többek közt a Fiorentina és Lazio is idegenbeli fellépésre volt hivatalos…

A játéknap első mérkőzése izgalmas csatát hozott, melyben sajnos a hajrában a videóbíró jelentősen felborzolta a kedélyeket. 1-1-es állásnál Chiesa lábára rácsúsztak a 16-oson belül, de a játékvezető nem fújta le a szabálytalanságot, tovább ment az akció és az ellentámadásból Valoti révén a házigazda szerzett gólt és ünnepelte volna a 2-1-es vezetést… Csak hogy a rászóltak a játékvezető fülére, a videóbíró segítségével visszanézték az ominózus esetet, és a SPAL gólja helyett tizenegyest ítéltek a Fiorentina javára. A büntetőt Jordan Veretout értékesítette, majd az érthető okokból bosszús és megzavaródó házigazdák mellett a finisben a Violák újabb két gólt szereztek. Talán ez az eset rávilágított arra, hogy a VAR-t sem használják mindig igazságosan, és vagy minden kétes helyzetben meg kell állítani a játékot, vagy ha tovább engedték, akkor már hagyni kéne, mert így csak további indulatokat gerjesztettek. Mindenesetre sikerével a Fior továbbra is üldözi a nemzetközi kupaindulást érő pozíciókat, a SPAL pedig képtelen volt elmozdulni a kieső zóna előteréből.

SPAL – Fiorentina 1-4 (1-1)
Gólszerzők: Petagna (36.) ill. Fernandes (44.), Veretout (79. – büntetőből), Simeone (81.), Gerson (88.)

 

Az elmúlt két meccsét megnyerő Lazio hiába szerzett vezetést a Genoa otthonában az első félidő végén a szezonbeli első találatát jegyző Milan Badelj jóvoltából, a házigazda negyedórával a meccs vége előtt a Betistől megszerzett Antonio Sanabria találatával válaszolni tudott. A 22 éves paraguayi támadó a klubváltása óta a negyedik mérkőzésén harmadszor volt eredményes, s méltó utódja kezd lenni az AC Milanhoz távozó gólfelelős, Krzysztof Piateknek. A hosszabbítás perceiben pedig egy rövid felszabadítást Domenico Criscito tűzött a hálóba, végképp sokkolva ezzel a Lazio csapatát.

Genoa – Lazio 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Sanabria (75.), Criscito (90+3.) ill. Badelj (44.)

 

Némi meglepetésre az Empoli alaposan lesimázta a korábban nem egyszer a nagy csapatok orra alá is borsot törő Sassuolo csapatát, mellyel a tavalyi másodosztályú bajnok el tudott mozdulni a kieső zónából, és átmenetileg a hétfőn pályára lépő Bolognát taszították le a vonal alá.

Empoli – Sassuolo 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Krunic (34.), Acquah (37.), Farias (60.) ill.

 

Az Udinese hőse a hosszú sérülés után visszatérő Lukasz Teodorczyk volt, aki a hajrában beállva a saját kihagyott büntetője után szerezte meg a győztes találatot a Friuliani javára a sereghajtó Chievo elleni mérkőzésen.

Udinese – Chievo Verona 1-0 (0-0)
Gólszerző: Teodorczyk (86.) ill.

A vasárnapi olasz futball-műsor 18 órától az Inter – Sampdoria, este 20:30-tól pedig a Napoli – Torino mérkőzésekkel folytatódik tovább.