Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sergio Ramos egyedülálló jubileumot hajtott végre

Nem mindennapi dologgal hallatott magáról ismét a Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Ramos azonban olyan magasságokban jár, amelyre még a közben elért sikerek ellenére sem lehet feltétlenül büszke…

A vasárnap déli, Girona elleni hazai vereség alkalmával Sergio Ramos ugyanis begyűjtötte a 20. piros lapját a spanyol bajnokságban (La Liga) – már a 19-cel is ő volt az abszolút rekorder, most tovább növelte előnyét a különös rangsor élén.

A 32 esztendős hátvéd pályafutása során a spanyol bajnokságban lejátszott 454 mérkőzése alatt a húsz piros mellett 146 sárga lapos figyelmeztetésben részesült, vagyis átlagosan minden harmadik meccsén előhúzzák neki ezt a kártyát, és évről évre egy-két alkalommal a pirossal is kénytelen szembenézni.

Ramos emellett szinte magától értetődő módon a Real Madrid törtében is a legtöbbet büntetett játékos, csakúgy mint a BL-ben, a spanyol válogatottban és a Real Madrid-Barcelona El Clásicó-mérkőzések történetében is.

A rutinos hátvéd körül a BL-ben is áll a bál, ugyanis az Ajax elleni nyolcaddöntő hajrájában a gyanú szerint direkt kapott sárga lapot, hogy el legyen tiltva a visszavágótól és ne a következő körben, ami természetesen szembe megy az UEFA szabályaival, és vizsgálatot indítottak ellene.

Jó esély lehet rá tehát, hogy a “királyi gárda” mind a BL-ben, mind a bajnokságban kénytelen lesz nélkülözni egy darabig a csapatkapitányát.