Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: egyre valószínűbb Bale távozása

Ahelyett, hogy a Cristiano Ronaldo árnyékában eltöltött hosszú évek után magára vette volna a Real Madridnál a frontembere szerepét, igazi kiegészítőember lett Gareth Bale. A walesi szélső helyzete egyre kétségbe ejtőbb a „Királyiaknál”, jövőbeni sorsa pedig nagyon bizonytalan.

Ugyan 2013-as érkezése óta többször is remek produkcióval rukkolt elő a Real Madridban, mégis amíg Cristiano Ronaldonak csak a fény és a dicsőség jutott, Bale és vele együtt Karim Benzema sokszor kapott negatív kritikát. Ám amíg a francia támadó talán élete egyik legjobb formájában van „CR7” távozása óta, addig az idén 30 éves szélső egyre kevésbé számít húzónévnek.

Az ősszel kirúgott Julen Lopetegui helyére kinevezett Santiago Solari általában nem a kezdőcsapatban számol Bale-lel, és ebben a szituációban sérülékenysége sem segíti az előrelépését. A korábbi Spurs-játékos a januári sérülése óta hét meccsen lépett pályára, ám csak kétszer volt a kezdő tizenegy tagja. Bár a statisztikusok még így is felírhattak a neve mellé két találatot.

Az egyelőre bizonyos, hogy igazi felesleges luxus lenne a Real számára Bale padoztatása, lévén a keret egyik legjobban kereső tagja. A walesi utoljára 2016-ban meghosszabbított szerződése 2022-ig érvényes a klubbal, kérdés, hogy van-e életképes jelentkező a nagy igényű, ám megkopott hírnevű támadó leigazolására.

Régebben a Manchester United érdeklődéséről lehetett hallani, ám Ole Gunnar Solskjaer aligha egy harmincassal szeretné bajnokesélyessé avanzsálni keretét az előttünk álló nyáron. Már, ha a norvég marad a Manchester United mestere a szezon végeztével is…