Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hoffenheim: Szalai maradna, de egyre nehezebb a helyzete

A nyáron új edző érkezik a TSG Hoffneheim kispadjára, ugyanis a csak 31 esztendős Julian Negelsmanról már régóta tudjuk, hogy a következő idényben már a RB Leipzig mestere lesz. Utód még nincs a kék-fehéreknél, ez pedig egyre inkább csak bizonytalanságot szülhet.

Korábban azt ígérték a Hoffenheim illetékesei, hogy még a télen megnevezik azt a személyt, aki a 2019-20-as idényben igyekszik majd sikerre vezetni a gárdát. Természetesen a Kicker bátran rákérdezett erre az ígéretre a klub sportigazgatójától, Alexander Rosentől, aki igyekezett a lehető legcinikusabban válaszolni:

„Még tél van. A meteorológiai tavasz kezdete március 1-jén van, a csillagászati tavasz csak március 20-án kezdődik.”

– tréfálkozott Rosen.

Állítólag persze már van jelöltje a Hoffenheimnek a pótlásra, és nem túl meglepő módon a velük jó kapcsolatot ápoló „Red Bull-családtól” jönne a segítség. A pletyka szerint a Red Bull Salzburg edzője, Marco Rose érkezhet, már ha 2020-ig szóló szerződése ellenére elengedik őt Szalai Ádámékhoz.

És ha már Szalai: immár öt éve erősíti (egy kis hannoveri kitérővel) a Hoffenheimet a magyar csatár. Az idei egy nagyon gólszegény év a korábbi Real Madrid-neveléstől, ez pedig nem túl jó ómen a nyáron lejáró szerződése mellett. A 31 éves támadó mindössze négy gólt hozott össze a mostani szezonban két gólpassz mellett. Értesüléseink szerint Szalai már érdeklődött a fent említet Rosentől a kontraktusával kapcsolatban. Biztosat azonban egyelőre senki sem tud a válogatott frontemberével kapcsolatban.