Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. United: 1999-es hős lesz a Feyenoord edzője – HIVATALOS

Érdekes részlet, de a Manchester United egykori korszakos együtteséből még csak Ole Gunnar Solskjaer tett le valamit az asztalra edzőként. Most a norvég menedzser egyik volt játékostársa is szintet készül lépni.

Ez a bizonyos egykori társ pedig nem más, mint Jaap Stam. A Manchester United egykori klasszis védője eddig egy majd’ kétéves angliai kitérőt leszámítva (Reading – Championship) jobbára az Ajax, illetve a PEC Zwolle utánpótlás és felnőtt csapatai között liftezett edzőként is segítőként is. Jelenleg is a PEC trénere, ahová eredetileg 2020 nyaráig kötötte szerződés.

Azonban a játékosként a PSV-ben, az Ajax-ban, a Lazioban és még a Milanban is megfordult holland szakember végre munkát vállal hazája harmadik gigászánál, a talán legnépszerűbbnek számító Feyenoordnál is. A felek ma jelentették be hivatalosan, hogy a tar úriember 2021-ig írt alá a De Kuipban. Stam korábbi válogatott csapattársát, a rotterdamiakkal az elmúlt években egy bajnoki címet, illetve két-két kupát és szuperkupát nyerő Giovanni van Bronckhorstot fogja váltani a szezon végén. Utóbbiról egyelőre nincs hírünk, hogy hol és miként folytatja ígéretesen induló edzői karrierjét, ám nem lepődnénk meg, ha valamelyik topligában próbálhatná ki tudását.