Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Joachim Löw: “Maximálisan elégedett vagyok!”

Mint ismert, Németország nagyszerű iramú, fordulatokban gazdag meccsen nyert Hollandia otthonában. A Nationalelf győztes Eb-selejtezőjét követően a sokat kritizált Joachim Löw-vel madarat lehetett volna fogadni. 

(Kép: as.com)

Érthető a szövetségi kapitány öröme. A válogatottja átalakulóban, a sajtó és korábbi legendák hol kevésbé, hol élesebben kritizálják a sikertelen világbajnokság, valamint a Nemzetek Ligája-kiesést követően.

A Nationalelf azonban csattanós választ adott arra, hogy a 2018-as balul sikerült év után bizony továbbra is számolni kell vele. Pontosan erre hívta fel a figyelmet a lefújást követő értékelésében Joachim Löw is.

“Nagyon elégedett és boldog vagyok. Nem gondolok, gondolunk már arra, hogy mit történt az elmúlt évben. Túl vagyunk rajta. Már az elmúlt mérkőzéseinken is voltak jó pillanataink. Éppen ezért is voltak jó érzéseim a találkozót megelőzően.” – Kezdte értékelését az elégedett kapitány.

“Támadni akartunk. Leroy (Sané), Serge (Gnabry) valamint Leon (Goretzka) nyomás alatt tartották a hátvédsorukat, és Frenkie de Jongot. Azt akartuk, hogy ők hárman közel játszanak egymáshoz, úgy hogy közben folyamatosan változtatják a helyüket, és folyamatosan az üres területeket keresik. Jól sikerült megvalósítanunk mindezt!” – Tette még hozzá Löw, megjegyezve azt is, hogy a hollandok is jól játszottak, éppen ezért is érzi úgy, hogy megérdemelt a győzelem.