Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Löw nem számít többé a Bayern világbajnok triójára

A német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw egy interjúban kijelentette, hogy korábbi alapemberei közül három játékosra nem számít már a továbbiakban, így három egykori világbajnoknak alighanem lezárult a válogatottbeli karrierje…

A tavalyi világbajnokságon címvédőként a csoportból sem továbbjutó német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw a minap a Bild hasábjain nyilatkozott jövőbeni terveiről a Nationalelf élén:

“2019-ben valami új fog elkezdődni a német válogatottnál, szeretnénk véghez vinni a generációváltást, amit már az elmúlt év végén elkezdtük. Jerome Boateng, Mats Hummels és Thomas Müller többé nem szerepel a válogatott terveiben. Ez egy nehéz, ugyanakkor rendkívül fontos döntés volt, a Bayern menedzsmentjét már tájékoztattam róla. Mindhárman világszínvonalú játékosok, akik az évek során sokat tettek a nemzeti csapatért is, amit természetesen elismerek és köszönöm nekik a hosszú évek közös munkáját, különleges éveket töltöttünk együtt. A 2020-as Eb-re már egy megújult, fiatal együttest szeretnénk összehozni, teljes felelősséget vállalok.”

Az említett trió mindhárom tagja legalább 70-szerese válogatott (Müller 100-szoros), és mindhárman tagja voltak a 2014-es világbajnok csapatnak.