Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: búcsúzott a Fradi, könnyedén jutott tovább a Honvéd!

Előnyből várhatta a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját a Marko Nikolic vezette MOL Vidi FC. A székesfehérvári klub ugyebár 2-1-re győzni tudott a Szerhij Rebrov által irányított Ferencváros otthonában a párharc első mérkőzésén…

Kép: MOL Vidi hivatalos weboldala.

Búcsúzott a Magyar Kupából a Ferencváros, a zöld-fehér alakulat gyakorlatilag már a mérkőzés elején megpecsételte a saját sorsát! A 8. percben Hadzic remek indítását követően Scepovic lépett ki a védői közül. Dibusz Dénes és Dvali nem igazán értették meg egymást, s ebből alakult ki a baj. Dibusz letarolta az ígéretes szituációban lévő Scepovicot, amit Kassai Viktor piros lappal jutalmazott! A kiállítás ellenére nem igazán játszott alárendeltebb szerepet a Ferencváros, emellett igazán sok helyzetet egyik csapat részéről sem láthattunk. A második játékrész elején éppen a Fradi járt közelebb ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, de Varga Roland végül kihagyta az ígéretes ziccert. Ez meg is bosszulta önmagát, mivel néhány perccel később egy gyönyörű Nikolov szólót követően a Vidi előnybe került! A bekapott gól után a Fradi támadott becsülettel, de a fordítás nem jött össze, ráadásul a 82. minutumban a csereként beállt Milanov el is döntötte a párharc végkimenetelét! 

MOL Vidi FC – Ferencváros 2-0 (0-0) – Továbbjutott: a MOL Vidi FC 4-1-es összesítéssel
G.:
Nikolov(58.), Milanov(82.) ill.
Kiállítva:
ill. Dibusz(8.)

További végeredmények:

Büntetőpárbajban esett ki a Magyar Kupából a tavalyi döntő másik résztvevője, azaz a Puskás Akadémia! A visszavágót valamelyest ígéretesebb helyzetből várhatta a Soroksár, hiszen Lipcsei Péter legénysége döntetlent játszott Felcsúton. Ám ez mint sem jelentett, ráadásul a vezetést Arabuli révén a vendégek szerezték meg a vezetést a találkozó 27. percében. Helyzetek itt is – ott is adódtak a mérkőzés további szakaszában, bár egy időben a Puskás átvette a játék irányítását. Ennek ellenére a 82. minutumban Lőrinczy Attila góljával egyenlíttek a hazaiak, majd a büntetőpárbajban felül is múlták Radoki János csapatát!

Soroksár – Puskás Akadémia 1-1 (0-1) – Összesítésben: 2-2; továbbjutott: a Soroksár büntetőkkel (5-4)
G.:
Lőrinczy(82.) ill. Arabuli(27.)

Rendkívül magabiztosan jutott tovább a Magyar Kupa elődöntőjébe a Budapest Honvéd! Supka Attila tanítványai gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötték a továbbjutás sorsát, hiszen 3-0-ás előnnyel mehettek pihenőre, s ebből a három találatból kettőt N’Gog vállalt magára. A fordulást követően gyorsan négygólosra növelte előnyét a Honvéd, majd a második játékrész második felében kettő a Budaörs is berámolt, a 66. percben Sajbán, a 88. minutumban pedig Fejős volt eredményes! 

Budapest Honvéd – Budaörs 4-2 (3-0) – Összesítésben: 6-3
G.:
N’Gog(3., 43., 50.), Holender(28.) ill. Sajbán(66.), Fejős(88.)