Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Így vélekedik Szalai Ádám az 50. Bundesliga góljáról

A Hoffenheim szombat este 5-2-re győzte le a Schalke együttesét a német bajnokság 30. fordulójában. A találkozón Szalai Ádám szerezte a harmadik gólt, ami az 50. találata volt a Bundesligában. A magyar csatár a mérkőzés után a klub hivatalos oldalának nyilatkozott.

Forrás: Getty Images

Szalai Ádám nagy mérföldkőhöz érkezett a Bundesligában, hiszen szombat este a Schalke ellen az 50. gólját szerezte. A magyar csatár boldogan nyilatkozott klubja hivatalos oldalának, ahol többek között elmondta, hogy nagyon örül, főleg, hogy korántsem biztos, hogy egy magyar játékos egy külföldi ligában képes elérni ezt a számot.

Már a 49.  gól óta nagyon vártam, hogy megszerezzem az 50-et, és természetesen nagyon örülök neki. Fontos pillanatban, 2–1-nél jött, amikor egy szuper labdát kaptam Belfodiltól. Nagyon boldog vagyok, főleg, hogy az utóbbi időben nem volt szerencsém a kapu előtt a bajnokságban. Az egyáltalán nem magától értetődő, hogy egy magyar játékos eléri az 50 gólt.”

Szalai nem most vált a legeredményesebb magyar labdarúgóvá a Bundesligában, hiszen mér korábban megelőzte Huszti Szabolcsot (39) és Lisztes Krisztiánt is (20.). A magyar támadónak 215 német bajnokira volt szüksége, hogy elérje az 50 gólt: ebből 21-et a Mainz (2010–2013), 7-et pedig a Schalke (2013–2014) színeiben ért el.