Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Még nem döntött a jövőjéről az Ajax tehetsége

A Bajnokok Ligája elődöntőjére készülő Ajax Amszterdam csapatának legnagyobb tehetsége a minap a saját jövőjét firtató kérdésekre felelt, és bár konkrétum nem hangzott el, mindenképpen érdekesek voltak a fiatal védő szavai…

Matthijs de Ligt esetében a legtöbb lap már hónapok óta biztosra veszi, hogy a Barcelona csapatában fogja folytatni nyártól pályafutását, főleg miután a katalánok januárban 75 millió euró ellenében a következő szezontól megszerezték fiatal csapattársa, a középpályás Frenkie de Jong játékjogát is. Ugyanakkor a 19 éves védő iránt többek közt a Juventus és a Manchester City is élénken érdeklődik, de ő maga a maradást sem tartja kizártnak.

“Hogy drágább leszek-e mint Frenkie? Nem, nem hinném, általában a csapatok több pénzt költenek középpályásokra, mint védőkre. Tényleg nem tudom, ez az Ajaxon múlik, nem olyasmi, amiről én döntök. Majd meglátjuk. Még nem hoztam meg a döntésemet, úgyhogy nem tudom, hogy maradok-e. Jelenleg csak az idény hátralévő néhány mérkőzésére koncentrálok. Még sok célért küzdhetünk, úgyhogy szeretnénk jól zárni.”

Az ifjú védő 2016 óta kirobbanthatatlan alapembere az Ajax csapatának, az általános vélekedés szerint hatalmas jövő állhat előtte, és akár a következő évtizedek meghatározó hátvédje lehet világszinten.