Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Boateng lehúzott volna „tíz évet a Real Madridban” is!

A januári átigazolási szezon legmeglepőbb húzása volt az FC Barcelona részéről, hogy kikölcsönözte az olasz Sassuolo ghánai támadóját, Kevin-Prince Boatenget. A 32 éves támadó az idény végén alighanem végleg elhagyja a katalánokat, ám valószínűleg egyfajta csúcsként éli meg ezt a fél évet a karrierjében.

A korábban a berlini Herthaban, majd a Tottenhamben, a Dortmundban, a Milanban és még egy sor másik topligás klubban megforduló Boateng sosem tudta beváltani a hozzáfűzött reményeket. A korábbi ghánai válogatott csatár ugyan több állomáshelyén is a szurkolók kedvence volt, ám a benne rejlő potenciál sosem ütközött ki igazán sikerességben.

Boateng harciasságával, magabiztosságával sosem volt gond. Jobbára inkább a a lelkesedésének, motivációjának a fenntartása okozott neki, és főleg edzői számára fejtörést. Az afrikai gólvágó nem váltotta meg a világot most az FC Barcelonában sem. Eddig három tétmeccs jutott számára (2 LaLiga, 1 kupa), de még csak a kapuba sem tudott betalálni. Ennek ellenére érezhetően büszke a barcelonai kalandjára:

„18 évesen egy ügynöknek, vagy egy családtagomnak kellett volna lennie, aki segít nekem a helyes úton járni. Mindent magamnak kellett megoldanom, és bevallom, gyakran nem voltam megfelelően motivált. Nem voltam 100 százalékos edzettségben. Ha jobban összpontosítottam volna, akkor adott pillanatban a Barcelonában is kezdő lehetem volna. Vagy tíz éves karriert húztam volna le én is a Real Madridban vagy a Manchester Unitedben.”

– siratta el pályafutását Boateng.