Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros – Újpest: Egy lesgóllal nyerte meg a derbit a Fradi!

A Groupama Arénában 35 mérkőzés óra veretlen Ferencváros otthonába került sor a 226. derbire, ahol a Fradi már biztos bajnokként léphetett pályára, míg az Újpestnek a harmadik hely megszerzése miatt is nagyon fontos volt ez a mérkőzés. Egy végig  jó iramú mérkőzésen a Zöldek kétszer is megszerezték a vezetést, igaz a másodikat egy jókora lesről, ezzel beállítva a 2-1-es végeredményt.

Az idei szezonban hazai pályán veretlen Ferencváros otthonában került sor a 226. derbire a magyar élvonalban. A Ferencváros 102 győzelmet aratott, 62 a döntetlenek száma, az Újpest pedig 61 mérkőzésen nyert eddig. Jó irammal kezdődött a találkozó és ki is tartott ez az egész összecsapás alatt. Az első újpesti lehetőség Zsótér előtt adódott akinek lövését hárította a hazaiak kapusa. Zsótér egyébként a mérkőzés előtt azt nyilatkozta hogy jellemző problémájuk hogy nem használják ki jól a helyzeteket. További két Dibusz bravúrra volt szükség hogy megvédje a hálóját a góltól. Aztán a 22. percben az Újpest saját térfelén vesztett labdát és egy nagyszerű Ferencváros támadás végén és egy pazar Lanzafame előkészítés után Varga Roland megszerezte 11. gólját is a szezonban és ezzel együtt a vezetést is a hazaiaknak. A Lillák az első félidő második felében tudtak egyenlíteni a 39. percben egy szöglet után Nagy Dániel fejese révén, így 1-1-es döntetlennel mehettek szünetre a csapatok.

A második félidő elején pedig egy lesgóllal Lanzafame az 50. percben megszerezte a 15. gólját, amivel újból előnybe kerültek a Zöld Sasok és Lanzafame pedig ezzel a találattal holtversenyben első Holenderrel a góllövő listán.  Majd jöttek a helyzetek egymás után, de nagyobbnál nagyobb lehetőségek maradtak ki, főleg hazai oldalon, így maradt a 2-1-es eredmény a hazaiak javára, pedig még Solomon előtt is volt egy hatalmas lehetőség a 99. percben, de Dibusz hárított. A mérkőzés végén nem maradt el egy kis perpatvar sem, ahol valamennyi Fradi és Újpest játékos összeszólalkozott, de ezenkívül egy nagyon jó és sportszerű mérkőzésre került sor.

Ferencváros – Újpest 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Varga Roland(22.), Lanzafame(50.)  ill. Nagy Dániel(39.)

Eredmények és tabella