Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiesett a Stuttgart, elbukták az osztályozót – videóval

Történelmi tettet hajtott végre a német másodosztályban szereplő Union Berlin labdarúgócsapata, mely megnyerte a VfB Stuttgart elleni osztályozós párharcot, így feljutott a legjobbak közé. 

Hiába lőtt viszonylag hamar gólt a Stuttgart, a játékvezető a videóbíró segítségével érvénytelenítette a találatot. A pályán a szép futball helyett igazi heroikus küzdelem zajlott, a játékosok szó szerint a vérüket adták a sikerért, de ezen az estén csak egy boldog szurkolótábor maradhatott. A svábok többet birtokolták a labdát, de nem tudták bevenni a berliniek kapuját, így borult a papírforma. A kapufáig jutó Union Berlin története során először jutott fel az élvonalba, míg a Stuttgart rövid időn belül másodszor esik ki a Bundesligából. A hajrában Pavard lövése kis  híján drámai fordulatot hozott, de a hazaiak kapusa a szezon legfontosabb védésével mindent eldöntött.

Az élvonaltól tehát búcsúzott a Stuttgart mellett a Nürnberg és a Hannover, míg feljutott az Union Berlin, a Paderborn és az 1. FC Köln.

Bundesliga osztályozó, visszavágó
Union Berlin – VfB Stuttgart 0:0
Feljutott: az Union Berlin, idegenben lőtt góllal, 2:2-es összesítéssel