Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Petr Cech visszatért a Chelsea-hez – hivatalos

Az angol bajnokságban szereplő Chelsea csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy visszatért hozzájuk korábbi kapusok, Petr Chech. 

Forrás: Chelsea Twitter

A cseh kapus a szezon végével visszavonult a profi futballtól, azonban visszatért korábbi klubjához, egy számára teljesen új pozícióban. Petr Chech a londoni klub technikai és teljesítményi tanácsadójaként csatlakozott ismét a Chelsea-hez. Legfőbb feladata az lesz, hogy tanácsokkal lássa el a vezetőséget és a stábot bármilyen futballal és teljesítménnyel kapcsolatos ügyben, illetve támogassa a felnőtt és utánpótlás csapatok közötti hatékony kommunikációt és munkát. Cech közvetlenül a Chelsea igazgatója, Marina Granovskaia mellett fog dolgozni.

A korábbi legendás kapus nagyon boldog, hogy valami újban is kipróbálhatja magát:

“Nagyon kiváltságosnak érzem magam, hogy megkaptam ezt a lehetőséget, és újra csatlakozhatok a Chelsea-hez. Örülök, hogy segíthetek a csapatnak a lehető legmagasabb színvonalú környezet kialakításában, és hogy részese lehetek azoknak a sikereknek, amelyeket a klubnak az elmúlt 15 évben sikerült elérnie. Alig várom ezt az új kihívást, és remélem, hogy az összes labdarúgó tudásom és tapasztalatom felhasználásával segíthetek a csapatnak abban, hogy a jövőben még több sikert érjen el.”

Cech 11 évet töltött el játékosként a londoni klubnál, akiknél megnyerte a Bajnokok Ligáját is, de emellett négyszeres angol bajnok, ötszörös FA-kupa-győztes, háromszoros Ligakupa-győztes lett, valamint négyszer emelhette magasba velük az Angol Szuperkupát is.