Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazatért a tehetséges magyar kapus – HIVATALOS

Három év olaszországi légióskodást követően a pénteki napon bejelentették, hogy a tehetséges magyar kapus hazaigazolt az NB II-be…

Hutvágner Gergely a Sampdoria csapatától három év után hazatért Magyarországra és a Vasas egykori tehetsége az NB II-ben érdekelt BFC Siófok szolgálatába állt, miután a Balaton-parti egyesület kölcsönvette őt a 2019-2020-as idényre a genovai gárdától.

A 19 esztendős kapus három év alatt összesen 42 tétmérkőzésen jutott szóhoz a Sampdoria korosztályos csapataiban, az U17-es és az U19-es együttes kapuját is védte, három alkalommal pedig felnőtt Serie A-s mérkőzésen is leülhetett az egykori olasz bajnok együttes kispadjára. A fiatal kapus így köszöntötte új csapatát a Siófok hivatalos honlapján:

„Nagyon örülök, hogy újra itthon védhetek. Ki kellett mennem 3 évre, hogy eljuthassak arra a szintre, ahol most tartok. A fejlődésem szempontjából nagyon jó volt, hogy kint voltam. Most be kell lépnem a felnőtt labdarúgásba, és szerintem itt Siófokon megtalálom a helyem, ez egy nagyon jó ugródeszka. Mentális okokból, pszichológiai szempontból sokkal jobb itthon beleszokni a profi fociba, mint külföldön. Szakmai szempontból azt kaptam a Sampdoriánál, sőt még többet is, mint amit vártam! Fizikailag sikerült maximálisan összeszednem magam! Beszélek nyelveket, megtanultam olaszul, sok külföldi barátom lett, megérte kimennem szakmai és minden szempontból!”