Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FTC: orvosira várják a norvég gólkirályt!

A vg.no értesülései szerint elhagyhatja a Stabaek együttesét a norvég élvonal tavalyi gólkirálya, akit a magyar bajnok Ferencváros orvosi vizsgálatra vár. 

Franck Boli hamarosan zöld-fehérbe öltözhet annak ellenére, hogy tavaly ősszel 2021-ig szóló szerződést kötött, pontosabban hosszabbított klubjával. A norvég sajtóértesüléseket sem a Stabaek, sem pedig a Ferencváros nem erősítette meg. A 25 esztendős elefántcsontparti gólfelelős tavaly 17 találattal lett a norvég élvonal gólkirálya, ezzel nagyban hozzájárulva csapata bennmaradásához. Idén eddig 13 bajnokin 6 alkalommal talált a hálóba a transfermarkt által 700 ezer euróra taksált játékos.

Boli még 2012-ben került Európába, a kameruni Grassland FC-től vette meg a Stabaek, mely 2015-ben egy kínai ajánlat után túl is adott rajta. Az ázsiai kaland azonban nem jött be, a kínai másodosztályban szereplő Liaoning FC ugyanis 21 mérkőzésen alkalmazta a támadót, aki azonban gólképtelen maradt, így kölcsönbe visszaadták a norvég Aalesund gárdájának. Végül 2017-ben vásárolta vissza a Stabaek melynek színeiben összesen 157 tétmeccsen 61 gólt és 15 gólpasszt jegyez Boli.

A Ferencváros norvégiai radarjai mostanság igen jól fognak, ugyanis legutóbb Tokmac Nguen érkezett a Strömgodsettől. Vele kapcsolatban már most kijelenthetjük, hogy remek vétel volt. Boli lehet a zöld-fehérek hetedik nyári szerzeménye, összességében pedig a tizenhetedik (!) légiósa a keretnek.

FRISSÍTÉS! – A transzfer közben hivatalossá vált!