Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG doktorai figyelmeztetik Neymar új klubját: komolyabb a sérülése a vártnál

Egyre biztosabb Neymar távozása a Paris Saint-Germainből, az új klubja pedig minden bizonnyal a Barcelona-Real Madrid kettősből fog kiderülni. A brazil támadó azonban jelenleg is sérült, és a párizsi klub orvosai sem nyilatkoztak túl rózsásan az állapotáról. 

Forrás: AS

A francia Le Parisien lap hozta nyilvánosságra a PSG orvosainak nyilatkozatait, miszerint Neymar lábsérülése sokkal komolyabb lehet, mint ahogy azt eredetileg gondolták, emellett igen nagy az esély arra, hogy a későbbiekben is kiújulhat, mert nem volt rendesen kezelve.

A Barcelona a múlt hónapban szakemberekkel is konzultált a sérülés kapcsán, amely már 18 hónapja sújtja Neymart. Elmondásuk szerint a brazil támadónál pseudoarthrosis lehet a lábujjában, ami azt jelenti, hogy a seb nem gyógyult meg megfelelően, és csak a csontátültetés lehet az egyetlen végleges lehetőség a probléma megoldására. A PSG orvosi stábja a Le Parisiennek, azt mondta, hogy attól tartanak, hogy Neymar lábujja még mindig nem gyógyult meg teljesen, és azt gyanítják, hogy a Brazíliában végzett kezelés nem volt elég alapos.

Neymar két sérülést szenvedett ugyanabban a lábujjában 2018 februárja óta. Először a lábközép csontja tört el egy francia bajnoki meccsen, ami miatt már nem is tudott pályára lépni a szezon hátralévő részében. 2019-ben eltörte ugyanazt a lábujjat, és négy hónapot töltött rehabilitációval. Először úgy tűnt, hogy a Copa Américán már szerepelhet, de végül el kellett hagynia a brazil válogatott edzőtáborát egy bokasérülés miatt. Állítólag erről is konzultált a Barcelona a szakemberekkel, akik gyanúja szerint ezzel csak el akarják rejteni a tényt, miszerint ugyanaz a csont tört el a lábában, mint legutóbb.

Az orvosok nyilatkozata akár hatással lehet arra is, hogy egyáltalán leigazolják-e így Neymart, és megéri-e nekik kockáztatni egy esetleges újabb sérülést, akár már a közeljövőben is.