Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: ismét botlott az Arsenal – eredmények, tabella

Az angol labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában az eddig nyeretlen, sereghajtó Watford fogadta a győzelmi kényszerben lévő Arsenal együttesét.

kép forrása: gettyimages.com

Watford – Arsenal 2-2 (0-2)
Játékvezető: A. Taylor, Helyszín: Vicarage Road (Watford)
Gólszerzők: T. Cleverly (54′), R. Pereyra (81′) ill. Aubameyang (21′ 32′)

Mindkét csapat számára égető szükség van a három pont begyűjtésére, a darazsak az utolsó helyen állnak mindössze egy ponttal, míg a vendégek elmúlt két találkozójukon csak egyetlen pontot gyűjtöttek, ami ilyen támadósorral elég csekély.

A Watford kezdte jobban a találkozót, de a vendégek szerezték meg a vezetést Aubameyang révén, aki egy remek lefordulást követően talált be. Nemsokkal később a gaboni támadó duplázni tud, egy jobb oldali támadást követően, Matiland-Niles passzát pofozza a kapuba. A második játékrész elején Sokratis óriási hibáját kihasználva szépíteni tud, Tom Cleverley. A darazsak addig-meddig küzdöttek, míg az egyenlítés is összejött, a 80. percben David Luizt látta szabálytalannak Anthony Taylor játékvezető, ezért büntetőt ítélt, amelyet Pereyra értékesített. Ennek következtében tehát döntetlennel zárult az összecsapás, amivel egyik fél sem lehet elégedett, pláne az Arsenal nem, aki két gólos előny herdált el.

A forduló eddigi eredményei
Liverpool – Newcastle 3-1
Brighton – Burnley 1-1
Manchester United – Leicester City 1-0
Sheffield United – Southampton 0-1
Tottenham – Crystal Palace 4-0
Wolverhampton – Chelsea 2-5
Norwich – Manchester City 3-2
Bournemouth – Everton 3-1

A forduló további mérkőzései
Aston Villa – West Ham United, hétfő 21:00

A bajnokság jelenlegi állása