Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: hiába tért vissza a válogatotthoz, kimaradt a keretből az olaszok veteránja

A minap Olaszország is kitűzte aktuális keretét a jövő héten esedékes Európa-bajnoki selejtezőkre, melyben a legnagyobb érdekesség, hogy Daniele De Rossi visszatérése ellenére nem tagja a névsornak, ugyanis a Boca Juniorsban szereplő világbajnok középpályás az elmúlt hetekben sérüléssel bajlódott…

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Mancini tőle megszokott módon ismét számít a fiatalabb játékosokra, a feltörekvő generáció képviseletében újra ott lesz a válogatottban az AS Roma üdvöskéje, Nicolo Zaniolo, valamint első ízben kapott meghívót a Napoli védője, Giovanni Di Lorenzo, miközben például Luca Pellegrini, Sandro Tonali vagy Moise Kean mindannyian az U21-es válogatott aktuális fellépésein lesznek ott.

A Chelsea balhátvédje, Emerson Palmieri ugyancsak sérülése következtében hiányzik, visszatért viszont a szeptemberi selejtezőket kihagyó balbekk-páros, Cristiano Biraghi és Leonardo Spinazzola a nemzeti csapat keretébe.

A sérült De Rossi mellett Fabio Quagliarella személyében ezúttal egy másik sok csatát megélt, veterán harcos sem került be a keretbe a gyengébb szezonkezdés után, mint ahogyan a nyáron a Juventushoz visszatérő nagyöreg, Gianluigi Buffon sem lesz ott.

Az Azzurri jövő szombaton Görögországgal, három nappal később Liechtenstein válogatottjával találkozik az Eb-selejtezőkben.

Az olasz válogatott kerete

Kapusok: Gianluigi Donnarumma (Milan), Pierluigi Gollini (Atalanta), Alex Meret (Napoli), Salvatore Sirigu (Torino)

Hátvédek: Francesco Acerbi (Lazio), Cristiano Biraghi (Inter), Leonardo Bonucci (Juventus), Danilo D’Ambrosio (Inter), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Alessandro Florenzi (Roma), Armando Izzo (Torino), Gianluca Mancini (Roma), Alessio Romagnoli (Milan), Leonardo Spinazzola (Roma)

Középpályások: Nicolo Barella (Inter), Federico Bernardeschi (Juventus), Bryan Cristante (Roma), Jorginho (Chelsea), Stefano Sensi (Inter), Marco Verratti (Paris Saint Germain). Nicolo Zaniolo (Roma)

Támadók: Andrea Belotti (Torino), Federico Chiesa (Fiorentina), Stephan El Shaarawy (Shanghai Shenhua), Vincenzo Grifo (Freiburg), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli)