Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Varga Roland góljával megszerezte első győzelmét a Ferencváros – videóval

Megszerezte a három pontot a Fradi a CSZKA Moszkva otthonában az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában. Bár a gólt Varga Roland szerezte, Dibusz Dénes volt a meccs másik hőse, akinek kiváló teljesítménye nélkül nem nyerhetett volna a ferencvárosi csapat. A Fradi így négy ponttal a csoport harmadik helyén áll jelenleg. 

Forrás: uefa.com

Bátran játszott a Ferencváros, tudtak támadásokat építeni, de az első nagy helyzet a 16. percben érkezett az orosz oldalon, amikor Obljakov lövését kellett védenie Dibusznak. Az ezt követő szöglet után nagy szerencséje volt a magyar csapatnak, mivel a labda majdnem a hálóba pattant a kisebb káosz után. A 20. percben Tokmac futhatott fel egyedül a bal szélen Boli passza után, de a lövése pontatlan volt, és a kapu bal sarka mellett gurult csak el a labda. A 23. percben már nagyon közel jártak az oroszok a gólhoz, de Ahmetov csak a jobb kapufát találta el. A CSZKA tudatosabban építgette a támadásait, a Fradi pedig a kontrákban bízott. A 35. percben Vlasic került helyzetbe, és senkitől sem zavartatva lőhetett kapura, de valamiért közvetlen közelről a kapu mellé lőtte a labdát. A játékrész utolsó percében egy kontra végén Sigurdsson futhatott egyedül a kapu felé, de a remekül kilépő Dibuszba lőtte végül a labdát.

A második félidőt jól kezdte a Ferencváros, többször támadtak és kapura lövéssel is próbálkoztak, de ezek pontatlanok voltak. A 60. perctől azonban feljavult a CSZKA Moszkva, és először Blazicnak kellett mentenie középen Csalov elől, majd a 63. perbcen Botka hibázott nagyot, és ismét Blazicnak kellett blokkolnia, most épp Sigurdsson elől. Az ezt követő szöglet után Dibusznak kellett hatalmas bravúrral védenie Vlasic lövését, amit a magyar kapusnak egy perccel később meg kellett ismételni Vlasic következő próbálkozásánál. A 66. percben Akinfejevnek is védenie kellett végre a mérkőzésen: Sigér próbálkozott távolról, de az orosz kapus még az utolsó pillanatban beleért a labdába. Egyre inkább fölényben játszott a CSZKA, de azért egy-egy egyéni megvillanása a Ferencvárosnak is volt. Aztán a 84. percben Tocmac helyére beállt Varga Roland, aki mindössze két perc után megszerezte a vezetést a magyar csapatnak. Isael próbálkozott kapura lövéssel, amit Akinfejev még védett, a labda viszont Zubkov elé pattant, aki végül beadta középre az épp érkező Vargának, ő pedig a kapus mellett lőtt a hálóba. A mérkőzés végére az indulatok is elszabadultak kicsit, de a magyar csapat megtartotta előnyét, egészen a lefújásig.

CSZKA Moszkva – Ferencváros: 0-1 (0-0)
Helyszín: Arena CSKA (Moszkva) Vezette: Pavel Orel (cseh)
Gólszerzők: – ill. Varga (86.)
Sárga lap: Bisztrovics (78.), Magnusson (90+2.) ill. Sigér (74.), Kharatin (90+2.)
Kiállítás:  – ill. –

CSZKA Moszkva: Akinfejev, Divejev, Magnusson, Karpov, Kucsajev (Bisztrovics, 61.), Ahmetov (Santos, 75.), Vlasic, Obljakov, Fernandes, Sigurdsson (Bijol, 80.), Csalov. Vezetőedző: Viktor Goncsarenko

Ferencváros: Dibusz, Civic, Botka, Blazic, Lovrencic, Sigér, Kharatin, Ihnatenko, Zubkov (Dvali, 89.), Tokmac (Varga, 84.), Boli (Isael, 72.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov

A H-csoport jelenlegi állása: