Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb-selejtező: magyar győzelem a második körben! – videóval

Vasárnap délután folytatta Eb-selejtezős szereplését a magyar U17-es válogatott, mely a házigazda fehéroroszok elleni döntetlen után háromgólos győzelmet aratott Lettország ellen. 

A gól nélküli első félidő után büntetőből szerezett vezetést a magyar válogatott, mely egy öngóllal rövidesen meg is duplázta előnyét. Akciógólt nem szereztünk, de újabb gólt igen, a ráadásban büntetőből ismételtünk, és arattunk látszólag magabiztos győzelmet az ellen a lett válogatott ellen, mely az első játéknapon meglepetésre legyőzte a szerbeket.

Magyarország – Lettország 3:0 (0:0)
G: Németh (54. – büntető), Fjodorovs (56. – öngól), Bakos (90+3. – büntető)

Szerbia – Fehéroroszország 2:1 (1:1)
G: Krstic (39., 44.), ill. Zinovich (15.)
Kiállítva: Lazic (33.), ill. –

– Nagyon szervezett ellenféllel találkoztunk, nehéz volt feltörni a védelmüket. A találkozó elején nehezen lendültünk játékba. A lettek kontratámadásaira kellett figyelnünk és a fordulás után borzasztó szembe szél is nehezíttette a dolgunkat. A második félidőre nagyon jól jöttünk ki, sikerült vezetést szerezni, majd gyorsan tudtuk növelni előnyünket. Fontos győzelmet arattunk és várjuk a következő találkozót, azt is meg szeretnénk nyerni – nyilatkozta a lefújást követően Németh Antal szövetségi edző.

A magyar válogatott október 30-án a szerbek ellen harcolhatja ki a továbbjutást a következő selejtezőkörbe.