Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marcello Lippi őt ajánlja a Manchester United kispadjára

A jelenleg kínai szövetségi kapitányként dolgozó olasz szakember honfitársát méltatta, és szerinte ő lenne a megfelelő a Vörös Ördögök élére.


A Manchester United háza táján jelenleg nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt eltervezték a szezon előtt, ugyanis csak a 10. helyet foglalják el az angol élvonalban. A rossz szereplést pedig leginkább a norvég edző, Ole Gunnar Solskjaer számlájára írják a szurkolók, és egyre több nevesebb edző is. Marcello Lippi a Daily Mail-nek adott interjújában pedig elmondta, hogy szerinte honfitársa, Massimiliano Allegri lenne a legmegfelelőbb ember a Vörös Ördögök élére. A 71 éves tréner úgy gondolja, hogy ő gatyába tudná rázni a gödörben lévő manchesterieket.

“Allegri minden csapatnak rendkívül hasznos megoldás lenne, ahogyan a Manchester Unitednek is. A Vörös Ördögök és az angol futballtörténelem kéz a kézben járnak, és bár voltak rosszabb időszakai a klubnak, mindenki tisztában van vele, hogy milyen ereje van az Old Traffordnak. Solskjaer egy kiváló támadó volt, és egy jó edző, de Allegri egy olyan stílust honosított meg a Juventusnál, amely most az angol klub hasznára is válhatna. Az ideális megoldás Sir Alex Ferguson lenne, és ezt nem csak azért mondom, mert nagyon mély barátság fűz hozzá. Ugyanakkor Allegri eddig olasz terülten dolgozott, de beszél angolul és hamar el tudná sajátítani a szigetországi stílust. Nagyon felkészült és készen állna erre a remek feladatra. Egy kiváló olasz, aki nagyot alkothatna Angliában is” – nyilatkozta a Daily Mail-nek Lippi.