Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A bukott Arsenalos már hazájában sem kell – HIVATALOS

Talán sosem számított igazán kiugróan nagy tehetségnek, Arséne Wenger mégis sokáig látott benne fantáziát, ám még a francia szakember is időben belátta: Nicklas Bendter inkább jelenség, mint klasszis futballista.

A ma már 31 esztendős Bendtner kereken tíz évig tartozott valamilyen formában az Arsenal kötelékéhez. A dán csatár azonban sosem tudott a van Persie-k és Adebayorok árnyékából kilépni, bár az ő idejében (2004-2014) még legalább folyamatosan stabil Bajnokok Ligája-szereplő volt a londoni klub.

Bendtner életét és pályafutását eddig folyamatos botrányok kísérték, tulajdonképpen a gyepen nem sok mindent tett le az asztalra. A kölcsönadásokkal fűszerezett „ágyús” évek után sem a Wolfsburgnál, sem a Nottinghamnél, sem a Rosenborgnál nem váltotta meg a világot. A norvég rekordbajnok után idén ősszel tért haza a Köbenhavnhez. Talán nem véletlen, hogy a koppenhágai gárda vezetői sem bíztak benne, mert előrelátó módon csak idén december 31-ig kötöttek vele szerződést. Ezt pedig nem fogják meghosszabbítani, ami mutatott gyenge produkciójának dicstelen fényében nem is véletlen. A korábbi válogatott támadó kilenc meccsen kapott lehetőséget az FCK felnőtt csapatában, és csupán egyetlen kupagólra futotta erejéből.

Természetesen kár leírnunk a különc Bendtnert, alighanem még el tudja majd „adni” magát januárban egy eleget fizető közepes liga közepes csapatának.