Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Napokon belül bejelenthetik az Arsenal új vezetőedzőjét – sajtóhír

Korábbi játékosa veheti át az ágyúsok irányítását, jelenlegi klubja nem állna az útjába.


Egybehangzó sajtóhírek (BBCTelegraph, Guardian) szerint az Arsenal új menedzsere Mikel Arteta lehet. A baszk szakember jelenleg a Manchester Citynél dolgozik Pep Guardiola másodedzőjeként. Az Ágyúsok még november végén menesztették Unai Emeryt, akinek a helyét átmenetileg Freddie Ljungberg vette át, de a svéd edzővel öt meccsből csak egyet tudott megnyerni a londoni csapat.

Az Arsenal legutóbb pont a Mikel Artetát foglalkoztatót Manchester Citytől kapott ki 3-0-ra, ezt követően Vinai Venkatesham ügyvezető és a szerződésekért felelős Huss Fahmy a saját házában látogatták meg a korábbi középpályást, miután a múlt héten már egyszer egyeztettek a 37 éves edzővel. A manchesteri klub ezekről az egyeztetésekről nem tudott, azonban így sem gördítenek akadályt az alkalmazottjuk elé, viszont 1 millió fontos kompenzációs díjat kérnek a londoni gárdától.

Arteta 2011-től 2016-ig szerepelt az Arsenal kötelékeiben játékosként, ezen idő alatt 150 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 15 gólig és 11 gólpasszig jutott.