Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rekordgyanús! – Már 28 edzőt menesztettek a TOP 5 bajnokságban!

Igencsak türelmetlennek tűnnek az idei szezonban a klubvezetők, hiszen jóval több szakembert menesztettek, mint egy évvel korábban. Természetesen a legtöbb döntés indokoltnak nevezhető, ugyanakkor találunk azért meglepő húzásokat is. Nézzük a részleteket!

(Kép: marca.com)

A 2019/20-as idény feléhez érve már 28 vezetőedzőt menesztettek Európa Top 5 (angol, francia, spanyol, német, olasz) bajnokságában.Ez egészen pontosan 18%-kal több, mint egy évvel korábban, amikor is az év ezen szakaszában 23 edzőcsere történt.

A képzeletbeli dobogó első helyén a Seria A található, ahol messze a legtöbb edzőcsere történt:

A sort még október 7-én a Sampdoria nyitotta Eusebio Di Francesco menesztésével Ami viszont azóta történt, az kész kálvária: Az AC Milan menesztette Marco Giampaolot, az Udinese Igor Tudort, a Napoli Carlo Ancelottit, a Fiorentina pedig Vincenzo Montellát.
A prímet a Genoa és a Brescia vitték eddig. Előbbinél Aurelio Andreazzoli után, már Thiago Mottát is menesztették a kispadról, utóbbinál pedig Eugenio Corininek és Fabio Grossonak is távoznia kellett már.

Az olaszok után az angolok igyekeztek legjobban az edzőcserét illetően. Hat menedzsert is elküldtek a klubok (kétszer annyit, mint egy éve – a szerk.) Javi Gracia (Watford), Mauricio Pochettino (Tottenham), Marco Silva (Everton), Unai Emery (Arsenal)  Quiqe Sánchez Flores (Watford) és legutóbb Manuel Pellegrini (West Ham) távozott dicstelenül.

A La Ligában egyel kevesebb edzőváltás történt, mint a Premier League-ben. A sort a Valencia kezdte még szeptember 11-én Marcelinoval, majd elküldte Mauricio Pellegrinot a Leganés, Fran Escribát pedig a Celta Vigo. Az Espanyol eközben már két edzőt is “elfogyasztott” David Gallego, majd Pablo Machin személyében.

A német Bundesligában eközben megduplázódott a tavalyi szám, hiszen 4 klubnál is elfogyott a türelem ősszel. A Bayern München Niko Kovaccsal, a Mainz Sandro Schwarzzal, a Hoffenheim Ante Coviccsal, a Köln Achim Beierlorzerrel bontott szerződést idő előtt.

A francia Ligue 1 mondhatni hozta önmagát, hiszen december végéig ezúttal is négyen hagyták el csapatuk kispadját: Ghislain Printant (Saint Etienne), Sylvinho (Lyon), Alain Casanova (Toulouse) majd pár napja Leonardo Jardim (Monaco).