Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult a legjobb magyar játékvezető – HIVATALOS

A vasárnapi napon az MLSZ hivatalos honlapján került bejelentésre, hogy nem vezet több mérkőzést az elmúlt két évtized legsikeresebb magyar játékvezetője…

Kassai Viktor bejelentette, hogy 44 évesen felhagy a játékvezetéssel, ezzel húszéves profi pályafutás végére tett pontot, s az elmúlt két évtized legsikeresebb magyar játékvezetője nem vezet több mérkőzést.

Az NB I-ben rendkívül fiatalon, mindössze 24 évesen debütáló magyar sípmester 2003 óta volt a FIFA tagja, 2008-ban a pekingi olimpia döntőjét vezette, 2010-ben pedig már a dél-afrikai felnőtt világbajnokságon vezetett mérkőzéseket, köztük egy elődöntőt is. 2011-ben 35 esztendősen a valaha volt legfiatalabb bíróként vezethetett BL-döntőt, és ugyanebben az évben az IFFHS a világ legjobb játékvezetőjének választotta. 2012-ben és 2016-ban ugyancsak fújhatott az Európa-bajnokságon, míg idén ősszel abszolút rekordot állított fel a magyar bajnokságban 322. NB I-es mérkőzésével.

Kassai a Nemzeti Sport kérésére a következőképpen értékelte karrierjét:

“Az embernek tudnia kell befejezni azt is, amit a legjobban szeret. A mai labdarúgásban a legmagasabb szinten csakis kifogástalan fizikai állóképességgel lehet bíráskodni, ezt a szintet elérni pedig a kor előrehaladtával egyre nehezebb. Az edzés, az erőnléti tesztekre történő felkészülés már jelentős terhet jelentett az utóbbi időben, fennállt a veszélye, hogy nem lennék képes huzamosabb ideig a saját magamtól elvárt színvonalon teljesíteni. A játékvezetés az életem, nem is szeretnék elszakadni tőle. Bízom abban, hogy a futballban eltöltött harminc év – amely időnként fájdalmas csalódást, de sokkal több pozitív élményt, rengeteg barátságot hozott – tapasztalatát át tudom adni a következő generáció játékvezetőinek.”