Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Arteta nem adja el a legjobb játékosát

A jelek szerint, ha csak nagyon lassan is, de kezd magához térni az Arsenal együttese az Unai Emery okozta másfélszezonos rémálomból. Az ideiglenesen megbízott Fredrik Ljungberget az a Mikel Arteta váltotta, akinek nagyon is határozott elképzelései vannak a jelennel, és a jövővel kapcsolatban is.

Arteta fantasztikus győzelemmel kezdte az idei évet. Az „Ágyúsok” érezhetően lelkes játékkal gyűrték le a Manchester Unitedet, amelynek gyakorlatilag esélye sem volt az Emirates-ben. Ugyan a „Vörös Ördögökre” szintén nehéz mostanság topcsapatként tekinteni, ám ennek a három pontnak a megszerzése valóban remek fegyvertény, különösen annak fényében, hogy két nappal korábban a hajrában sikerült kikapnia az Arsenalnak a Chelsea ellen.

A javulás ellenére egyelőre a sajtó még mindig inkább dolgozik az „Ágyúsok” ellen. Szinte mindennap érkezik egy „bombahír”, miszerint Pierre Emerick-Aubameyang az Interhez, a Barcelonához, a Real Madridhoz, vagy éppen a Manchester Unitedhez tart. Ezt a felesleges pletykaáradatot igyekezett most lezárni Arteta mester:

„Nem is gondolok az eladásának lehetőségére. Azt akarom, hogy Auba itt maradjon velünk.”

– árulta el határozott elképzelését a londoniak menedzsere.