Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb londoni klubok akarják a Napoli védőjét – sajtóhír

Azok után, hogy nemrég az Arsenal érdeklődéséről számoltunk be, az aktuális angol sajtóhírek szerint újabb két londoni egyesület szemelte ki magának a Napoli váltás előtt álló (?) hátvédjét…

A Daily Star beszámolója szerint a Chelsea és a Tottenham csapata egyaránt bejelentkezett az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Napoli alkalmazásában álló hátvéd, Kalidou Koulibaly megszerzéséért folyó küzdelembe.

A 28 esztendős szenegáli védőt az olasz klub 2014-ben mindössze 6.5 millió font ellenében szerezte meg a belga Genktől, általános piaci értéke a Serie A-ban azonban több mint tízszeresére emelkedett. Koulibaly az elmúlt öt év alatt több mint 200 mérkőzésen lépett pályára a Napoli szerelésében, s a védelemben igazi falként funkcionált, azonban az idei szezonban – ahogy csapatáé is – a játéka jelentősen visszaesett, így a szaklapok szerint egyre valószínűbb, hogy mozdítható lehet csapatától.

Az angol lap emlékeztet rá, hogy a Spurs irányítását nemrég átvevő José Mourinho bő egy évvel ezelőtt már előző állomáshelyén, a Manchester Unitednél is szívesen látta volna az afrikai hátvédet, ugyanakkor a “Kékek” is a hátsó alakzat megerősítésén gondolkoznak.