Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola és Luis Enrique is megvédte Valverdét

Két elődje, Pep Guardiola és Luis Enrique is kiállt a Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde mellett, akit a szövetségi kapitány az egyik legfelkészültebb spanyol edzőnek tart.

„Barcelona egy különleges hely, ahol nem elég, ha bajnokságot nyersz. Sajnálom Valverdét. Nem ezt érdemli. Remélem, mihamarabb rendeződik a helyzet” – nyilatkozta az Aston Villa legyőzését követően a Manchester City menedzsere.

Hasonló gondolatokat fogalmazott meg a spanyol szövetségi kapitány, a Barcát három évig irányító Luis Enrique is, aki a Movistar tévécsatorna szakértőjeként a Spanyol Szuperkupa-döntő félidejében beszélt a kialakult helyzetről.

„Nem tett semmi rosszat, azt leszámítva, amit egy meccs elvesztése jelent a Barcánál. Ott mindig nagy a nyomás az edzőn és a játékosokon. Aki olyan szerencsés helyzetben van, hogy irányíthat egy ekkora klubot, az tudja ezt. Kockázatos munka” – mondta a spanyol válogatott kispadjára visszatérő Enrique.

A szövetségi kapitány szerint indokolatlan, hogy ekkora a szurkolók haragja Valverdével szemben, hiszen minden jelentős sorozatban ott van még a csapat, ráadásul az ország egyik legfelkészültebb edzőjének tartja.

„Valverde egy tapasztalt szakember, aki trófeákat nyert, és még fog is a jövőben. Sajnálom, hogy ilyen szituációba került, mert nagyon kedvelem őt. Szerintem nagyon jó munkát végez, a csapat szinte még mindent megnyerhet, versenyben van a kupáért, vezeti a bajnokságot és ott van a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. Ő az egyik legjobb edző Spanyolországban.”