Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kivel pótolja Suarezt a Barca?

Nemcsak a mérkőzést, hanem csapata egyik legfontosabb játékosát is elveszítette a spanyol szuperkupa-elődöntőben a Barcelona, amely a hírek szerint többek között Lautaro Martínezt és az MLS legjobbját, Carlos Velát szemelte ki Luis Suárez pótlására.

Az uruguayi csatárt vasárnap operálták meg, miután az Atlético Madrid elleni találkozón komoly fájdalmat érzett a tavalyi BL-elődöntőt követően egyszer már megműtött térdében. A katalán klub tájékoztatása szerint Suárez artroszkópos beavatkozáson esett át, külső meniszkuszát varrták vissza, így várhatóan négy hónapig harcképtelen lesz.

A 32 éves csatár sérülése miatt azonnal helyettes után nézett a Barca, amelynek fő kiszemeltje az Intert erősítő Lautaro Martínez. Az üzlet azonban aligha jöhet össze, hiszen a gránátvörös-kékek nem terveznek sokat költeni a télen, a 22 éves argentinért viszont alaposan a zsebükbe kéne nyúlniuk, ráadásul nem valószínű, hogy az Inter elengedné őt, miközben a bajnoki címért küzd a csapat.

Carlos Velát is a jelöltek közt emlegetik, igaz a mexikói támadót már tavaly januárban is szóba hozták a katalánokkal, de akkor a Barca Kevin-Prince Boatenget választotta Suarez tehermentesítésére. A Los Angeles Galaxy játékosa nem tagadja, hogy szívesen visszatérne a La Ligába, és Antoine Griezmannal is nagyon jó kapcsolatot ápol, ám az ő megszerzése sem tűnik egyszerű feladatnak, hiszen az idény legjobbjának választották az előző MLS-szezonban, vélhetően nem akar tőle megválni amerikai klubja.

Edinson Cavani és Paco Alcácer neve is felmerült, ám a PSG-vel közel sem felhőtlen a Barcelona kapcsolata, így előbbi érkezése szinte kizárható, míg utóbbi – akit a hetekben igazolt Haaland szoríthat ki a Dortmundból – két évet már lehúzott a Barcelonánál, és akkor nem hozta az elvárt szintet.