Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcához tart a brazil középpályás – sajtóhír

A brazil sajtó már kész tényként kezeli, hogy a hazájában pallérozódó tehetséges labdarúgó rövidesen az FC Barcelona játékosa lesz…

A Globo Esporte beszámolói értelmében a két klub már minden részletben megállapodott egymással, és napokon belül hivatalosan is bejelentésre kerülhet, hogy Matheus Fernandes játékjoga a brazil élvonalbeli Palmeiras gárdájától a minap edzőt váltó FC Barcelonához kerül. A 21 esztendős középpályás a brazil a helyi sajtóhírek szerint 11 millió euró ellenében válthat klubot.

Az U20-as válogatott Fernandes a Botafogo nevelése volt, az első csapatban 2017. januárjában debütált, két szezont töltött a csapat színeiben, és 2018-ban megnyerték a riói bajnokságban. A 2019-es idényben márj jelenlegi klubját, a zöld-fehéreket erősítette, akik színeiben 11 brazil bajnokin egy találat fűződött a nevéhez – összességében 74 mérkőzést játszott az élvonalban, továbbá 13 nemzetközi kupamérkőzés is szerepel a portfóliájában.

A jobb szélen is bevethető belső középpályást 2023-ig köti szerződés a Palmeirashoz, általános piaci értéke pedig 4 millió euró körül mozog.