Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zenit: elpasszolták a korábbi orosz válogatott sztárt – HIVATALOS

Hullámzó minőségű karriert tudhat be magának a korábban az orosz labdarúgás egyik legnagyobb ígéretének tartott Aleksandr Kokorin. A még mindig csak 28 éves csatárt az őt idén csak mellőző klubja, a Zenit a szintén élvonalbeli Szocsinak adta kölcsön tegnap.

Aleksandr Kokorin egykoron a Dinamo Moszkvában tűnt fel. Bár túúl sok babér nem termett számukra Dzsudzsák Balázzsal, az orosz futball vezérei tisztában voltak a képességeivel. Nem hiába számított bő öt-hat éven át kihagyhatatlannak a „Szbornajából”. Igaz, a Zenithez igazolt Kokorin éppen az oroszországi Világbajnokság előtt szorult ki végleg még a bő keretből is a válogatottnál.

Sőt, mára odáig süllyedt az egykori reménység, hogy a mostani szezonban még csak a kispadra sem ülhetett le a szentpétervári alakulatban. Értékét a mértékadó oldalak még így is 5 millió euróra saccolják, így alighanem nyártól új munkaadója lesz a Zenit helyett. A tavaszt azonban a Szocsiban játszhatja végig, amely gárda az utolsó helyről várja a márciusi folytatást.