Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zidane fia a spanyol másodosztályban folytatja, ő lett az arab tulaj egyik nagy dobása

Az utolsó pillanatban még sikerült nyélbe ütni az üzletet, így a másodosztályban szereplő Almeria le tudott csapni egy neves érkezőre: a Real Madridban nevelkedő Enzo Zidane kaphat egy újabb lehetőséget karrierje felélesztéséhez.

Kép: The Portugal News

A Transfermarkt szerint 2017-ben volt Enzo Zidane karrierjének addigi tetőpontja. A francia U19-es válogatott középpályás akkor kezdte el felhívni magára a figyelmet. A Castillát már kinőtte, de a felnőtt csapatba még pont nem fért be Madridban – így elszerződött az Alaveshez, ahol joggal bízott a több játéklehetőségben és szeretett volna kiteljesedni. Nagy reményekkel várhattuk tehát azt a szezont, de végül csalódástkeltő teljesítményt nyújtott és fél év után elköszöntek tőle.

Vándorolni kezdett. Előbb a Lausanne-Sport csapatához került Svájcba, ahonnan egyszer kölcsönadták a spanyol Majadahonda együttesének, majd tavaly nyáron a portugál Desportivo Aves igazolta le. Idő közben az egykori 2,5 millió eurós becsült értéke 700 000-re csökkent – lényegében a mostani lehetősége az Almeriával az utolsó, amivel megmentheti karrierjét.

Az Almeria jelenleg második, feljutó helyen áll a La Liga 2-ben, méghozzá több jól csengő névvel a keretben. Az együttes trénere pedig egy bizonyos Guti, aki a Real Madrid utánpótlásából került oda, miután nem ő kapta meg a madridi padot tavaly. Elképesztő bevásárlást csinált egyébként az Almeria: csak ebben a szezonban 28 játékost igazoltak, összesen 18 millió eurót költve. Ez főleg az új arab tulajdonosnak köszönhető, aki augusztusban vette meg a klubot és nagy terveket szövöget. Érdemes lesz odafigyelni rájuk.