Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Akár szezon közben is igazolhat támadót Dembélé helyére a Barcelona

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Ousmané Dembélé izomszakadást szenvedett, ami miatt ki kell hagynia a szezon hátralévő részét. A Barcelonának szüksége lenne nagyon egy támadóra, főleg, hogy Luis Suarezre sem számíthatnak már, és akár van rá mód, hogy a transzferidőszakon kívül is igazoljanak. 

Forrás: Marca

A Barcelonának jelenleg csak három bevethető támadója maradt: Lionel Messi, Antoine Griezmann és Ansu Fati, utóbbi pedig technikailag még továbbra is a B-csapat tagja. Luis Suarezt műteni kellett, így számára véget ért a szezon, ahogy a Ousmané Dembélé számára is.

Létezik azonban egy kiskapu, amivel a Barcelona transzferidőszakon kívül is igazolhat játékost, ám ennek több feltétele is van. A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) szabályzatának 124.3. számú cikkelye szerint van lehetőség arra, hogy egy klub a szezon közben igazoljon, ám ennek egyik legfontosabb kritériuma, hogy az adott klub adott játékosának legalább öt hónapig kell sérültnek lennie. Másik feltétele, hogy az igazolni kívánt játékosnak ne legyen szüksége Nemzetközi Átigazolási Engedélyre (ITC), így csak Spanyolországban futballozó labdarúgók jöhetnek szóba. Ezen felül a Barcelonának hivatalos dokumentumokkal kell bizonyítania, hogy a játékosuk a transzferidőszak zárása után sérült meg, és csak ezután igényelhetik ezt az engedélyt a soron kívüli igazolásra, aminek a sérülés időpontjától számított egy hónapon belül meg kell történnie. Ezt a dokumentációt majd egy orvosokból álló bíróság fogja megvizsgálni. Ha jóváhagyják az engedélyt, a klubnak 15 nap áll rendelkezésére az igazolás leszervezésére, és ezek után, hiába épül fel hamarabb a sérült játékos, nem térhet vissza és nem is igazolhat más klubba az öt hónap lejártáig.

Kik lehetnek a Barcelona kiszemeltjei?

Az egyik legvalószínűbb opció a jelenleg másodosztályú Girona támadója, Chrisian Stuani, aki jelenleg vezeti a bajnokság góllövőlistáját is, és mindössze 20 millió euró a kivásárlási ára. A spanyol sajtóban azonban felmerült még a Real Sociedad csatárának, Willian Josénak is a neve, aki már a januári transzferidőszak alatt is majdnem távozott a baszk csapatból. Nála viszont gond lehet, hogy egy 70 millió eurós kivásárlási ár szerepel a szerződésében.