Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: gólzápor után ment tovább a Bayern, negyeddöntős a Leverkusen is – eredmények

A Német Kupa nyolcaddöntős körének szerdai játéknapján a címvédő Bayern München hétgólos találkozón vívta ki a továbbjutást, míg a negyedosztályú Saarbrücken tizenegyesekkel kiejtette a második vonalban vitézkedő Karlsruhe gárdáját.

Fotó: FC Bayern / Twitter

A Bayer Leverkusen és a VfB Stuttgart összecsapásán nem született meglepetés, Peter Bosz alakulata a Svábok ellen viszonylag könnyedén kiharcolta helyét a következő fordulóba. A mezőny két negyedosztályú együttese közül az egyiknek összejött a bravúr, a Saarbrücken ugyanis a gól nélküli döntetlent követő tizenegyespárbajban kiütötte a Karlsruhét – a Verl viszont alulmaradt az Union Berlinnel szemben. A Hoffenheim ugyan gyorsan vezetést szerzett az Allianz Arénában, a Bayern villámgyorsan megfordította a mérkőzés állását, sőt Robert Lewandowski révén meg is duplázták vezetésüket – a csereként beálló Munas Dabbur két találata már csak szépítést jelentett.

Bayer Leverkusen – Stuttgart (II) 2–1 (0-0).
Gólszerzők: Bredlow (öngól), Alario, ill. Wamangituka.

Verl (IV) – Union Berlin 0–1 (0-0).
Gólszerző: Andrich.

Bayern München – Hoffenheim 4–3 (3-1).
Gólszerzők: Hübner (öngól), Müller, Lewandowski (2), ill. Boateng (öngól), Dabbur (2).

Saarbrücken (IV) – Karlsruhe (II) 0–0 (büntetőkkel 5-3).

Csapatok, amelyek ott lesznek a negyeddöntőkben: Düsseldorf, Frankfurt, Werder, Schalke, Leverkusen, Union, Bayern, Saarbrücken.