Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: hét gól Leverkusenben, őrült meccsen kapott ki a Dortmund – videóval

A német élvonalbeli bajnokság 21. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Bayer Leverkusen hazai pályán 4–3-as győzelmet aratott a Borussia Dortmund ellen, méghozzá úgy, hogy tíz perccel a végső sípszót megelőzően még a sárga-feketék vezettek.

Fotó: Bleacher Report Football / Facebook

Az összecsapás mindkét gárda részéről erős letámadással indult, ennek számos pontatlan passz és labdavesztés lett az eredménye. A gyógyszergyáriak először a 20. percben jutottak vezetéshez, ekkor Nadiem Amiri pompás indítását Kevin Volland váltotta gólra. Peter Bosz alakulata nem sokáig örülhetett, ugyanis Mats Hummels szöglet utáni fejesével érkezett is az ellenfél válasza. A 33. minutumban megszületett a meccs talán legszebb találata: a friss dortmundi igazolás, Emre Can távolról káprázatosan tekert a kapu felső sarkába. A hazaiak gondoskodtak arról, hogy a BVB ne menjen előnnyel szünetre, Volland egyenlített ki.

A második játékrészt mindkét mester cserével indította, a Leverkusen színeiben Mitchell Weiser kapott lehetőséget, míg Lucien Favre a mindössze 17 esztendős Giovanni Reynának szavazott bizalmat. A félidő közepe táján Jadon Sancho és Achraf Hakimi nagyszerű kombinációjából Raphael Guerreiro került gólhelyzetbe, a portugál ki is használta a lehetőséget. A hajrában a Bayer együttese Leon Bailey beállításával próbálkozott, hatásosan: a jamaicai szélső a 81. percben egalizálta az állást. Csupán csak néhány másodperccel később a piros mezesek ismét Roman Bürki kapuja előtt találták magukat, olyannyira, hogy a csapatkapitány Lars Bender befejelte a három pontot érő labdát.

A Dortmund ezzel a nullázással óriási lehetőséget adott a listavezető Bayern Münchennek, hogy még jobban ellépjenek hozzájuk képest a tabellán – a bajorok vasárnap este a jelenlegi második helyezett RB Leipzig otthonában lépnek pályára.

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund 4–3 (2-2).
Gólszerzők: Volland (2), Bailey, Lars Bender, ill. Hummels, Can, Guerreiro.

A találkozó videós összefoglalója:

A hétvége további eredményei és programja:

Péntek
Frankfurt 5–0 Augsburg

Szombat
Freiburg 1–0 Hoffenheim
Hertha 1–3 Mainz
Schalke 1–1 Paderborn
Werder 0–2 Union
Wolfsburg 1–1 Düsseldorf

Vasárnap
15:30 Gladbach – Köln (Sport 2)
18:00 Bayern – Leipzig (Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: