Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: nyert a Lazio és egy pontra megközelítette a Juventust – Videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 23. fordulójának vasárnap kora esti mérkőzésén az Európa-ligáért harcoló Parma fogadta a bajnoki címért küzdő Lazio gárdáját.


Az első játékrész nagy része nem hozott óriási izgalmakat, leginkább a mezőnyharcé volt a főszerep. A találkozó elején a gólhoz a hazaiak álltak közelebb, a 9. percben Jasmin Kurtic veszélyeztetett szabadrúgásból, de Strakosha hárítani tudta a lövést. Ezután a következő érdemleges momentum a találkozó 41. minutumában volt, akkor pedig megszerezte a vezetést a Lazio. Egy beadást követően összeszalad három hazai védő, a labda pedig pont Caicedo elé pattant, ő pedig köszönte szépen és a kapuba vágta azt (0-1).

A második félidőben a Parma magára talált és irányították a mérkőzést, azonban igazán komoly lehetőséget nem sikerült kialakítani, mert a Lazio védelme állta a sarat, és Strakosha kapus is lehúzta a rolót mára. A találkozón Caicedo lesipuskás gólja döntött, aminek köszönhetően fontos győzelmet aratott a fővárosi gárda és egy pontra megközelítette az éllovas Juventust, míg a Parma két pontra van az Európa-ligát érő 6. helytől.

Parma – Lazio 0-1 (0-1)
Játékvezető: M. Di Bello, Helyszín: Stadio Ennio Tardini (Parma)
Gólszerzők:ill. Caicedo (41′)

A forduló további mérkőzései:
Péntek:
Roma – Bologna 2-3

Szombat:
Fiorentina – Atalanta 1-2
Torino – Sampdoria 1-3
Verona – Juventus 2-1

Vasárnap:
SPAL – Sassuolo 1-2
Brescia – Udinese 1-1
Genoa – Cagliari 1-0
Napoli – Lecce 2-3
20:45: Inter – Milan (tv: Digi Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása