Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: a világbajnok nem szeretne távozni, de még nem hosszabbít

Manuel Neuer az RB Leipzig elleni bajnoki után nyilatkozott a jövőjéről: a 33 esztendős kapus kijelentette, Alex Nübel nyári érkezése nem változtat a tervein, továbbra sem szeretné elhagyni a bajorokat. Igaz, egyelőre arról nem beszélt, hogy mi lesz a 2021 nyarán lejáró szerződésével.

„A tervem továbbra is az, hogy a Bayernben futballozzak. Valóban, nyártól itt lesz velünk Alex is, de folytatjuk ugyanúgy” – mondta a Leipzig elleni mérkőzést követően a világbajnok kapus.

Manuel Neuer jövője a Bayernnél azután vált kérdésessé, hogy a klub januárban bejelentette Alex Nübel, a Schalke hálóőrének nyári érkezését. A 23 éves labdarúgó ingyen lesz a bajorok játékosa, és korábban arról szóltak a hírek, hogy a szerződésének több pontja is garanciát vállal arra, hogy bajnokikon és nemzetközi kupameccseken is lehetőséget kell kapnia.

Mindezek után Neuer úgy nyilatkozott, nem hajlandó előre elfogadni azt, hogy megfelezzék a következő idényt Nübellel. Küzdeni és bizonyítani akar. Az viszont kérdésessé vált, hogy meghosszabbítja-e 2021 nyarán lejáró szerződését a német rekordbajnokkal. Mikor erről kérdezték, csupán egy félmondattal reagált:

„Nincs semmi, amit jelen pillanatban be kellene jelentenünk.”

Neuer 2011 nyarán 30 millió euróért igazolt a Schalkétól a Bayernhez, azóta 367 tétmérkőzésen lépett pályára, és ezeknek több mint a felét, 187-et kapott gól nélkül hozta le. Hétszeres Bundesliga-, ötszörös Német Kupa- és egyszeres Bajnokok Ligája-győztes a müncheniekkel.