Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FIFA 20: Vége a legújabb NB I-es szezonnak!

Tudtad, hogy az NB I-nek van egy virtuális megfelelője (K&H MNEB Hungarian Pro Clubs League),  ahol több elsőosztályú csapat is képviselteti magát? A sorozat 2016-ban indult útjára, és immáron a negyedik kiírásnak is vége. A 2019/20-as szezon február 2-án ért véget. Lássuk, hogyan alakultak a küzdelmek.

A legtöbb futballszurkoló felhúzza a szemöldökét arra, hogy a szezon februárban ér véget. Ez úgy lehetséges, hogy egy játéknapon lejátszásra kerül a párharc mindkét mérkőzése. Ennek oka az, hogy a felek a FIFA 20 játékszoftverén mérkőznek meg online, a Pro Clubs nevű játékmódban, amely mérkőzései mindössze 2X6 perc hosszúak. Így lebonyolítják az oda- és a visszavágót egymás után, ami sok érdekességgel jár.

A Hungarian Pro Clubs League-ben (HPCL) három osztály van. Az elsőben 12, a másodikban szintén egy tucat, a legalsó, harmadik divízióban pedig 14 csapat indult. A HPCL I. Osztályában izgalmakkal teli végjátékot láthattak az érdeklődők. Az utolsó forduló előtt 4 csapat is versenyben volt még a bajnoki címért. Győztesként végül a Veszprém Futsal Esport jött ki. A csapat történelme során először szerezte meg a bajnoki aranyat. A gólkirályt is ők adták Hajdú Viktor személyében. A fiatal támadó 22 mérkőzésen 22 alkalommal talált a hálóba.
Második helyen pontazonossággal végzett a Digi Sport Honvéd, illetve a Nice Gaming csapata. A gólkülönbség a piros-feketéknek kedvezett (a képen piros-fehéreknek), és csupán egy gól döntött a a két érem sorsa között.

Negyedik helyen a TrollFoci-Hálószaggató Esport végzett, akik a bajnokság végén értek fel a tabella elejére. Az utolsó játéknapon a Nice Gaminget is le tudták győzni az első mérkőzésükön. Ellenfelüknek ez a bajnoki címébe került. Ötödik helyen a DVSC Esport foglal helyet. Ők két éve még bajnoki címet ünnepelhettek. A felsőház utolsó csapata az MTK Budapest Esport, mely két játéknapon (DVSC, illetve Puskás Akadémia ellen) pontot sem szerezett. Ezek a vereségek sorsdöntően befolyásolták helyezésüket a tabellán.

Az alsóházban mindössze két pont választja el a hetediket a tizediktől. Igaz, elviekben nincs nagy különbség a helyezések között, a csapatok mégis vért- és verejtéket izzadva harcoltak a a jobb pozícióért. A küzdelmet a Puskás Esport nyerte azzal, hogy az utolsó két mérkőzésükön 6 pontot szereztek. A két kieső a New Wave Esport, illetve a Nutri Esport. Ők jövőre a második osztályban folytatják a pontvadászatot. A Vasas SC Esport mellett az MLE Esport – bérlemények.hu jutott fel a legjobbak közé. Hamarosan meglátjuk, hogy helyt tudnak-e állni, és megragafnak-e a magyar FIFA-élvonalban. Várható folytatás és szezonrajt március 15-én.

NB I. – Hungarian Pro Clubs League (HPCL)

NB II.

NB III.