Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dzsudzsák: “PSV-szintű csapathoz kerültem”

A magyar válogatott szélső az Egyesült Arab Emírségek egyik bajnokesélyeséhez igazolt, és szerinte hasonló szinten van új kenyéradója, mint egykori holland klubja.


Dzsudzsák Balázs az Al-Ittihaddal való szerződésbontásról, valamint új csapatáról, az Al-Ainról beszélt a Rádió 1-nek adott interjújában. A 33 éves játékos nem tudja a pontos okát, hogy miért tették ki a klubból, viszont boldog, mert a bajnokság legerősebb együttesei azonnal kapva kaptak az alkalmon és szerződést ajánlottak neki. Úgy gondolja, hogy újdonsült csapata korábbi holland klubjának, a PSV-nek a szintjén van.

“Tíz nappal ezelőtt még úgy volt, kiutazik a menedzsmentem és megállapodunk a hosszabbításról. A vasárnapi vesztes meccsünk után azonban már hétfőn nem kellett edzésre mennem. A baj csak az volt, hogy aznap zárult az átigazolási piac, de hála istennek a határidőig töröltek engem a rendszerből, így megtudtam állapodni az új csapatommal. Nem akarok rosszakat mondani, de biztosan zavarban vannak és kellemetlenül érzik magukat az al-Ittihadnál.”

Amikor szerződést bontottunk, az elnök egy sofőrt küldött a papírokért, pedig – nem túlzás – egy percre lakik a stadiontól. Nincs bajom a szerződésbontással, ilyen a futball. Profi vagyok, megértem a döntést. De így, hogy néhány órával a piac zárása előtt közlik, hogy nem számolnak velem a továbbiakban. Ezt nem tudom hová tenni.”

“Február harmadikán regisztráltuk a szakítást, így csak oda mehettem, ahol nyitva volt még a piac. Nagyon szűk lett a kör. Az volt a legfontosabb kérdés, itt van-e olyan csapat, amelyik le akarja cserélni valamelyik külföldi játékosát. Senki sem számolt azzal, hogy az ország két legjobb csapata keres meg. Amikor úton voltam, hogy aláírjam a szerződést az al-Ainnal, még akkor is hívott az al-Dzsazira. Szavamat adtam az al-Ainnak, ezért nem változtattam a döntésemen. Teszem a dolgom, ahogy eddig is.”

“Olyan klubhoz kerültem, ami teljesen más dimenziót képvisel. Ismét PSV-szintű profi egyesületben futballozhatok. Minden feltétel adva van, a lehető legjobb kezekben vagyok. A szövetségi kapitány szíve joga eldönteni, számít-e rám” – mondta el Dzsudzsák teljesen őszintén.