Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ronaldo miatt tért vissza a Juventusba Buffon

Gianluigi Buffon, a Juventus világbajnok kapusa az AC Milan elleni Olasz Kupa-elődöntő után elmondta, Cristiano Ronaldónak nagy szerepe volt abban, hogy tavaly nyáron a Paris Saint-Germaintől visszatért a torinói csapathoz.

A Juventus kapusa – aki a kupameccs után Maldini fiával cserélt mezt – elmondta, hogy tavaly nyáron, egyévnyi párizsi kitérő után azért tért vissza a Juventushoz, mert Cristiano Ronaldóval akart egy csapatban játszani.

Ronaldo káprázatos. Az egyik oka annak, hogy visszatértem a Juventusba az volt, hogy együtt edzhessünk. Minden nap egy új kaland vele. Az ilyen lehetőségek extra motivációt jelentenek” – mondta a Rai Sportnak Buffon az ötszörös aranylabdásról, aki 2020-ban 8 meccsen 11 gólt szerzett.

A 42 éves legenda nemcsak Ronaldót méltatta, hanem az AC Milanhoz 38 évesen visszatérő Zlatan Ibrahimovic-ot is.

Sokan fintorogtak, amikor bejelentették, hogy újra a Milanban fog játszani, de 38 évesen is képes különbséget jelenteni. A játékosok elemzésénél a képesség fontosabb, mint a születési dátum. Örülök, hogy itt van, fantasztikus bajnok” – tette hozzá Buffon, aki kiemelte, hogy azért tud még ennyi idősen is ilyen magas szinten teljesíteni, mert hisz magában.